Nyheter Sverige

Varning för tung trafikhelg

En av de stora hemvändarhelgerna är här. Trafiken kommer att öka i hela landet på alla stora europavägar och riksvägar. Arkivbild.
En av de stora hemvändarhelgerna är här. Trafiken kommer att öka i hela landet på alla stora europavägar och riksvägar. Arkivbild.

En av de stora hemvändarhelgerna är här.Trafikpolisen varnar för trafikkaos runt om i landet. Och bilister uppmanas att vara ute i god tid och köra försiktigt.

Det väntas bli långa köer på landets vägar och trafiken kommer att flyta betydligt långsammare under helgen.

– Nästa helg och den här helgen ska folk hem från sina semestrar, vilket gör att trafiken kommer att öka i hela landet på alla stora europavägar och riksvägar, säger Göran Bolinder, chef för trafikpolisen i Stockholm, till TT.

Enligt trafikverket är det ingen plats förutom kring Södertäljebron på E4:a som kommer att vara särkilt utsatt. Men bilister i hela landet uppmanas att inte vänta till sista stund på söndagskvällen för att åka hem.

Trafiken i södergående riktning på Södertäljebron är fortsatt avstängd medan bron repareras efter en lastbilsolycka, som inträffade under midsommarhelgen.

– Vägen är känsligare på grund av bron, om det skulle hända någon trafikolycka så kan det bli köer snabbt, säger Göran Bolinder.

Trafikpolisen har förstärkt sin närvaro vid bron under helgen för att hantera situationen.

– Vi är där för att dämpa trafikrytmen och kunna agera snabbt om det händer någon olycka.

Nästa vecka kan det bli ännu mer trafikkaos vid bron när många semesterfirare återvänder till sina jobb.

– På måndag börjar många bilpendla igen till jobbet. Det gör att det blir mer köer än vanligt, säger Göran Bolinder.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset