Sport

Veteraner blickar bara mot OS-kvalet

Tobias Karlsson inför OS-kvalmatcherna i helgen.
Tobias Karlsson inför OS-kvalmatcherna i helgen.

För vissa kan Rio de Janeiro vara ändhållplatsen.Ingen av landslagsveteranerna vill dock uttala OS som slutpunkten.– Både jag och de flesta är gör nog klokast i att försöka att lägga den kraft vi har här och nu, säger lagkaptenen Tobias Karlsson.

I helgen väntar i tur och ordning Iran, Slovenien och Spanien för det svenska handbollslandslaget i OS-kvalet i Malmö Arena. De två främsta lagen får åka till OS i Rio de Janeiro i sommar. Nio spelare ur helgens kvaltrupp var med och tog OS-silver i London 2012.

– Det är den största framgången jag har haft med landslaget, säger försvarsgeneralen Tobias Karlsson.

– Det är svårt att beskriva ett OS. Man har sett OS som oerhört stort som idrottare själv, och man fick vara med och uppleva det i London. Och fick egentligen ännu mer mersmak på att det här vill vi verkligen göra igen.

Fått frågan i tre år

Av de nio har kvintetten Tobias Karlsson, 34, Mattias Andersson, 38, Kim Andersson, 33, Jonas Källman, 34, och Fredrik Petersen, 32, passerat 30-årsstrecket.

TT: Hur ser dina tankar ut om landslagskarriären?

– Det går så fort och det är så mycket som är med och spelar in hela tiden. Nu får vi se vad som händer efter den här sommaren. Först och främst det är kvalet, sedan VM-kval och sedan förhoppningsvis ett OS, säger Tobias Karlsson.

Målvakten Mattias Andersson:

– Den frågan har jag fått de sista tre åren och jag har sagt att vi tar det som det kommer. Nu är det förhoppningsvis ett OS till och skulle den chansen försvinna får vi ta en ny diskussion då, säger 38-åringen.

"I samma situation"

Förbundskaptenen Staffan Olsson har tidigare aviserat att han slutar i år – antingen vid ett misslyckat OS-kval eller efter ett eventuellt OS.

– Vi är i samma situation. Det är som han (Staffan) säger, säger förbundskaptenskollegan Ola Lindgren.

TT: Att du slutar efter ett misslyckat OS-kval eller efter OS?

– Jag spekulerar inte så mycket eller tittar längre fram. Nu är det OS-kval och man tar en sak i taget hela tiden.

Kontraktet med Lindgren och Olsson går dock ut först sommaren 2017.