Sport

Vetlanda vann Smålandsderbyt

Vetlandas brittiske stjärna Tai Woffinden. Arkivbild.
Vetlandas brittiske stjärna Tai Woffinden. Arkivbild.

Dackarna jagade säsongens andra seger när Vetlanda kom på besök i ett prestigefyllt Smålandsderby i speedway.Det var nära – men Vetlanda avgjorde i det 15:e och sista heatet, där Bartosz Zmarzlik och Tai Woffinden tog en femetta och gav Vetlanda segern med 47–43.

Vetlanda var i underläge, men vann de fyra sista heaten med 17–7 och säkrade segern, mycket tack vare stjärnorna Woffinden och Zmarzlik, som både noterades för 16 poäng.

I Målillalaget Dackarna gjorde den norske veteranen Rune Holta comeback, han bidrog med sex poäng. Hemmalagets Patryk Duda hade en olycklig dag och nollade i sitt första heat och fick stopp i det 14:e. Vetlanda tog sig i och med segern upp på slutspelsplats, för Dackarna – som bara skrapat ihop två poäng på de sex inledande omgångarna – börjar läget bli prekärt.

Smederna från Eskilstuna tog första poängen för säsongen när laget nådde oavgjort, 45–45, hemma mot Rospiggarna. Rospiggarna ledde inför sista omgången, men det heatet vann Smederna med 4–2 och utjämnade.

Topplagen Masarna och Piraterna är fortfarande obesegrade.

Avestalaget Masarna vann med 51–39 på bortaplan mot Lejonen från Gislaved och Motalalaget Piraterna vann mot Indianerna, Kumla, med 51–39. Därmed är det bäddat för en högintressant seriefinal i Avesta om en vecka.