Sport

"Vi har den inre drivkraften"

Ludwig Augustinsson.
Ludwig Augustinsson.

John Guidetti gick i bräschen och började träna extra.Ludwig Augustinsson var en som följde efter.– Seriositeten smittade av sig, säger EM-backen om jakten efter den avgörande procentenheten.

Enligt försvarsspelaren är matematiken enkel. För att bli bäst går det inte bara att vara med på FC Köpenhamns ordinarie träningar. Det gäller att köra extra vid sidan av för att utvecklas snabbare och ta ytterligare kliv i fotbollskarriären.

Egna träningar – precis som kompisarna John Guidetti och Simon Tibbling har kört under en längre tid – är något som Ludwig Augustinsson har fortsatt med sedan tiden i Brommapojkarna.

"Motiverade oss"

– Den som började med det var Guidetti. Han körde hela tiden och det motiverade oss yngre spelare att vilja bli bättre hela tiden. Vi har den inre drivkraften att komma till toppen, säger han.

– Det ger inte 30 procent men om det ger mig 5-10 procent så kommer jag att göra det. Om det ger det en procent mer så kommer jag att göra det. I längden kommer det hjälpa mig.

Träningen handlar om allt från fysik till putsning av speltekniska detaljer.

Och allt följer han upp efter spelade matcher.

– Då kan man se hur långt man har sprungit, hur många sprints man har gjort i hög hastighet. Där ser jag att det blir bättre hela tiden, säger Augustinsson och fyller i vilka delar som han närmast vill bli bättre på:

– Jag vill bli spetsigare i den sista passningen, inlägg, frispark, hörnor. Sedan kan jag bli bättre på att utmana offensivt, dribbla. Jobbar man på med det där under många år så tror jag att man, inte blir en annan spelare, men man får fler grejer i bagaget.

Inte nöjd

En bit på vägen har han redan kommit.

Efter förra sommarens framgång med U21-landslaget och starkt spel i Danmark är 22-åringen nu en del av förbundskapten Erik Hamréns 23-mannatrupp till EM i Frankrike.

Om Augustinsson är nöjd med det?

Inte på långa vägar.

Vänsterbacken är inställd på att fortsätta på den inslagna vägen, träna ännu mer och nå nya höjder.

– Jag tror jag kan göra ännu mer, säger han.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset