Teknik Nyheter Sverige

Viaplay varnar för bluffmejl

Bluffmejlet är vältajmat till OS, när många har beställt ett abonnemang från Viaplay.
Bluffmejlet är vältajmat till OS, när många har beställt ett abonnemang från Viaplay.

Vältajmat till OS, när många har beställt ett abonnemang hos Viaplay för att kunna följa tv-sändningarna, har tusentals personer fått ett sofistikerat bluffmejl.Viaplay varnar nu för mejlet, där mottagaren uppmanas att lämna ut sina kontouppgifter.

Mejlet ser ut som en kvittens på ett köp där mottagaren ombeds att uppge sina kontouppgifter för att kunna avbeställa köpet – och på så sätt få pengar återbetalade.

Men det rör sig om en bluff och Viaplay varnar nu alla som har tagit emot mejlet. Både existerande kunder och andra har fått utskicket.

– Det ser trovärdigt ut då det är korrekt stavat samt att avsändaren ser ut att vara [email protected] Men det är falskt, säger Anna Chrona, kommunikationschef på Viaplay.

Bluffmejlet kan ha varit noga planerat att komma lagom till OS-starten, då många har beställt Viaplay-abonnemang för att kunna följa tävlingarna.

Alla som har skrivit in sina kontouppgifter uppmanas att spärra sitt konto direkt och göra en polisanmälan, skriver Viaplay på sin webbplats.

På onsdagskvällen hade omkring 150 personer, majoriteten i Sverige och några i Norge, hört av sig till Viaplays kundtjänst osäkra på om utskicket var äkta. Ett par tusen har i sin tur tittat på företagets hemsida där man har lagt ut information om bluffmejlet.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset