Sport

Vila väntar för skadade Sedin

Vancouver center Henrik Sedin skadades under första perioden i nattens NHL.
Vancouver center Henrik Sedin skadades under första perioden i nattens NHL.

Vila över NHL:s All Star-match i slutet av januari.Det är vad som väntar för Vancouvers Henrik Sedin efter skadan mot New York Islanders.

Henrik Sedin tog sig för axeln efter en tackling av NY Islanders Michail Grabovskij. 35-åringen hjälptes till båset men försvann inte ut till omklädningsrummet förrän den första perioden var slut. Däremot återkom han inte till matchen, som Vancouver vann med 2–1 efter straffläggning.

Och något mer spel på ett tag verkar det inte bli.

– Han kommer förmodligen resa hem till Vancouver, så det blir nog inga fler matcher för honom under den här roadtripen, säger tränaren Willie Desjardins till nhl.com.

– Förhoppningsvis är han tillbaka efter All Star-uppehållet. Jag skulle gissa att det handlar tio dagar eller så.

Daniel Sedin:

– Han vill spela alla matcher, så just nu är han inte så glad. Men han måste inse att om han inte är 100 procent så måste han vila. Men det kommer bli tufft att spela utan honom, säger han tilll nhl.com.

Michail Grabovskij åkte på en femminutersutvisning för det inträffade.

I mötet Washington–New York Rangers blev kanadensaren Justin Williams matchhjälte med sitt hattrick i 5–2-segern. Svenske Marcus Johansson och ryske stjärnan Alexander Ovetjkin gjorde varsitt mål, Johansson i numerärt överläge efter pass från Nicklas Bäckström.

Washingtons målvakt Braden Holtby tvingades sent in i andra perioden att lämna isen på grund av uttorkning. För motståndarlaget vaktade inte Henrik Lundqvist buren, utan finländske Antti Raanta.