Sport

Virusfrågan viktig i Frankrike

Förbundskapten Erik Hamrén varnar för virus.
Förbundskapten Erik Hamrén varnar för virus.

Ett virus sänkte flera av spelarna.Det är något som Sverige måste undvika under EM i Frankrike.– Det är första gången som vi har haft en sådan här situation, säger förbundskaptenen Erik Hamrén.

Matcherna mot Turkiet och Tjeckien var två tester inför sommarens mästerskap. Sverige utsattes även på prov vid sidan av fotbollsplanen. Flera spelare och ledare blev sjuka och isolerades för att smitta andra i truppen.

– Vi jobbar med det vid varje samling. Alla ska vara försiktiga med hygien, händer och allt annat som alla försöker tänka på när man är i grupper, säger Erik Hamrén.

– Flera spelare fick lämna samlingen på grund av sjukdom. Zlatan (Ibrahimovic) kände sig hängig och det gjorde även "Granen" (Andreas Granqvist). Har inte träffat någon av dem nu men det var tveksamt om de skulle kunna spela hela matchen.

För Erik Johansson, Ludwig Augustinsson och Erkan Zengin räckte inte isolering. Trion lämnade truppen inför Tjeckien-matchen.

Virusfrågan kommer bli desto viktigare i Frankrike.

Sjukdom kan vara sårbart för den kommande EM-truppen på 23 spelare.

– Vi gör som på alla andra arbetsplatser och idrottsgrupper. Vi isolerade Erik så fort han blev dåligt, sedan var han ju tvungen att flyga hem med oss. Hade det varit playoff-match eller något liknande hade vi nog gjort på ett annat sätt, då hade han fått flyga hem med eget plan, säger Hamrén.

– Hoppas att det var sista gången som vi har det på det här sättet.

Läs också