Sport

Viviani bäste allroundcyklisten

Elia Viviani, Italien, tog hem bancyklingens omniumtävling där man tävlar i sex olika discipliner.
Elia Viviani, Italien, tog hem bancyklingens omniumtävling där man tävlar i sex olika discipliner.

OS bäste allroundcyklist på bana är en italienare. Efter att ha tävlat i två dagar i omnium-tävlingen i sex olika discipliner så stod till slut Elia Viviani som slutsegrare på 207 poäng. Men det var nära att han tappade förstaplatsen i avslutande poängloppet.

Dansken Lasse Norman Hansen som tog OS-guldet 2012, var bara en poäng bakom ett tag men Italienaren tog viktiga poäng på slutvarven över de 40 kilometerna. Den jämne italienaren vann utslagsracet och var topp sju i alla discipliner.

Hansen vann de två första, scratchloppet och individuella förföljelseloppet, men åkte ut först i utslagstävlingen som också var hans sämsta disciplin i London. Bra insatser i tempoloppet och flygande varvet gav honom en bronsplats inför avslutande poängloppet och där var han så nära guldet men fick till slut nöja sig med brons på 192 poäng.

Mark Cavendish har vunnit poängtävlingen i Tour de France, Giro d'Italia och Spanien runt. I somras tog han sin 30:e etappseger i Tour de France innan han bröt touren för att ladda för OS och jakten på en första OS-medalj. Och en stark avslutning i poängloppet gav britten silvermedaljen på 194 poäng.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset