Sport Friidrott

VM-biljett till Rose – tackar Kallur

Odain Rose sprang under kvalgränsen på 60 meter till inomhus-VM.
Odain Rose sprang under kvalgränsen på 60 meter till inomhus-VM.

Odain Rose tangerade sitt personbästa på 60 meter.Och rusade samtidigt rakt in i den svenska truppen till inomhus-VM i Portland.– Jag är sjukt glad, säger sprintern efter 6,62-loppet i Globen.

Odain Rose sprang tre hundradelar under kvalgränsen när han slutade fyra på 60 meter på friidrottsgalan i Stockholm.

– Jag sade i Växjö att det kommer att komma, men ska jag vara helt ärlig kanske jag inte trodde helt hundra på det. Men "fake it 'til you make it", eller vad är det de säger, jublar Rose efter rekordloppet.

Rose tackar flytten från Umeå till Falun, där han numera tränar under Torbjörn Eriksson och tillsammans med Susanna Kallur, för framgången.

– Jag har inte hymlat om att jag har haft motivationsproblem länge, men att ha "Sanna" i närheten gör så sjukt mycket. Jag är mer förvånad att folk inte har tagit tillvara hennes expertis och hur hon är som person, att inte fler folk har kommit till Falun. Men jag är nöjd, jag är ensam i Falun och får uppmärksamheten, säger Rose.

Unga löparlöftet Sara Lahti klarade också kvalgränsen till inomhus-VM. På en engelsk mil slog Lahti svenskt rekord – 4.30,42 – och passertiden vid 1 500 meter räckte för att hon skulle bli VM-klar.