Sport Skidor

Vonn vann – Kling fyra

Lindsey Vonn, USA, vann sprintstörtloppet i Zauchensee i suverän stil.
Lindsey Vonn, USA, vann sprintstörtloppet i Zauchensee i suverän stil.

Lindsey Vonn vann sprintstörtloppet i Zauchensee, Österrike och tangerade därmed Annemarie Moser-Prölls rekord på 36 störtloppssegrar i världscupen.Kajsa Kling slutade fyra och klättrade till sjätte plats i störtloppscupen.

Kajsa Kling svarade för starka avslutningar i båda sina åk. Hon låg femma efter första åket och klättrade en placering i det andra. Fjärdeplatsen är personbästa i störtlopp för Kling, som inför lördagens tävling hade en femteplats som bäst. I störtloppscupen är hon sexa efter fyra tävlingar.

– Det känns skönt att ha ett resultat och veta att jag kan, framför allt för huvudets skull, så jag kan känna mig lite mer lugn och så, säger Kling till SVT Sport.

Lika med Moser-Pröll

På grund av snöbristen kördes störtloppet i två åk på en förkortad bana med dryga minuten i åktid. Lindsey Vonn skaffade sig ett utmärkt utgångsläge efter det första åket, där hon var 91 hundradelar snabbare än kanadensiskan Larisa Yurkiw. Amerikanskan utökade försprånget i det andra åket och vann med totalt en sekunds marginal till Yurkiw. Det var Lindsey Vonns 72:a seger i världscupen och den togs inför ögonen på Annmarie Moser-Pröll.

– Jag kunde inte vara gladare. Och det var en stor ära för mig att legenden A.M Pröll var här i dag, twittrade Vonn.

Trea blev Cornelia Hütter, Österrike, som var 39 hundradelar före Kajsa Kling. Världscupledande schweiziskan Lara Gut åkte ur i första åket men är 58 poäng före Vonn i totalen.

Sejersted skadad

Banan var kort, men svårbemästrad. Norskan Lotte Smiseth Sejersted råkade ut för en allvarlig krasch och fick föras till sjukhus med helikopter.

– Jag kan bekräfta att Lotte har fått en ledbandsskada i vänster knä. Det är troligen korsbandet som gått av, sade norska skidförbundets sportchef Claus J. Ryste till nyhetsbyrån NTB.

Smiseth Sejersted missade stora delar av fjolårssäsongen efter en vurpa i Val d'Isère där hon fick en svår hjärnskakning.