Sport Sport-topp

Washington sköt men Pittsburgh vann

Pittsburghs Carl Hagelin gör matchens tredje mål i mötet med Washington.
Pittsburghs Carl Hagelin gör matchens tredje mål i mötet med Washington.

Pittsburghs svenskar stod rätt placerade framför mål och spelade en avgörande roll när Washington besegrades i NHL-slutspelet i ishockey med 3–2.I fokus var också Washingtons Marcus Johansson som blev brutalt nedtacklad.

Hemmapubliken exploderade i ett gulsvart jubel sju minuter in i matchen, när Patric Hörnqvist hade reflexerna med sig och lyckades styra in ett slagskott från Trevor Daley.

Hörnqvists mål var hans fjärde hittills i slutspelet.

Lika rätt placerad var Carl Hagelin, som utökade ledningen för Pittsburgh med sitt 3–0-mål i andra perioden. Nick Bonino rundade Washingtonmålvakten Braden Holtby, passade snett bakåt i utrymmet mellan Holtby och stolpen, där Hagelin påpassligt smugit fram och fick in både puck och Washingtonbacken Nate Schmidt i målet. Målet var Hagelins tredje i slutspelet.

Washington sköt

Washingtonfans tyckte möjligtvis att ställningen 3–0 gav en orättvis bild av matchen, då skottstatistiken fram till dess, och även därefter, övervägande var till Washingtons fördel. Pittsburgh kunde tacka målvakten Matt Murray, som 21 år gammal storspelar i slutspelet.

– Vi är överlag inte så jättebra. Vi tvingades att luta oss tillbaka för att vi inte hade så mycket puck helt enkelt, säger Carl Hagelin till reportrar efter matchen.

Hagelin såg mer ut som en förlorare än en vinnare i omklädningsrummet.

– Vi hade inte farten som krävdes. Det är något vi måste titta på, säger han.

Lite resultat gav ändå Washingtons 49 skott på mål (mot Pittsburghs 23).

Nicklas Bäckström noterades för en assist när Alexander Ovetjkin reducerade till 3–1 i tredje perioden. Washington fick ytterligare ett reduceringsmål när Holtby lämnade målet och Justin Williams i sista matchminuten gjorde 3–2, som också blev slutresultatet.

Problem med nacken

I fokus var även en annan svensk, Washingtons Marcus Johansson, som utan puck blev brutalt nedtacklad i huvudhöjd av Kris Letang, som utvisades två minuter för tilltaget i första perioden.

– Jag såg honom inte komma, han kom från den döda vinkeln, säger Johansson enligt ESPN efter matchen och tillägger att det är en typ av spel som man inte vill ha i ligan.

Han lämnade isen, men återvände till spel i andra perioden.

– Jag gick igenom hjärnskakningstest och sådant. Det är bara lite problem med min nacke just nu. jag fick en smäll rakt i huvudet och en liten pisksnärt(skada) tror jag, säger han.

Letang säger att han inte menade att skada Johansson.

– Saker händer så fort, säger han enligt ESPN.

Pittsburghs seger innebär att laget nu vänt kvartsfinalserien och har ledningen med 2–1 i bäst av sju matcher.

Läs också