Sport Sport-topp

Washington utnyttjade fult spel

Marcus Johansson gjorde Washingtons första mål i tredje matchen mot Philadelphia.
Marcus Johansson gjorde Washingtons första mål i tredje matchen mot Philadelphia.

Philadelphia spelade lite väl tufft i den tredje åttondelsfinalen i NHL-slutspelet.Det tackade Washington för – gjorde fem powerplaymål och vann med 6–1.

Det var den tredje raka segern i slutspelet och Washington kan säkra avancemang till kvartsfinal i nästa möte natten mot torsdag.

– Vad som än händer fokuserar vi bara på att vinna. Det känns väldigt stabilt, säger Marcus Johansson till Aftonbladet.

Han gjorde Washingtons första mål i matchens fjärde minut, framspelad av Nicklas Bäckström.

– Det är såklart roligt, man vill alltid vara med och bidra. Men egentligen spelar det ingen roll vem som gör mål eller spelar fram. Just nu handlar det bara om att vinna.

Bäckström fick ytterligare en assist, till ett av Alexander Ovetjkins två mål.

"Fortsätter jobba hårt"

Philadelphias tuffa spel gav 13 utvisningar. Washington gjorde mål i fem av dem.

– Powerplay fungerar riktigt bra. Vi slappnar inte av bara för att vi får numerärt överläge utan fortsätter jobba hårt och det ger resultat, säger Johansson.

Den värsta tacklingen delade den förre Skellefteåforwarden Pierre-Eduard Bellemare ut. Han knuffade Dmitrij Orlov i ryggen så att ryssen for med huvudet in i sargen.

– Vi visste att de skulle spela så. Men vi gör det bra och står upp för varandra och lägger inte för mycket fokus på det där, säger Johansson till Expressen.

Kings vann på övertid

Philadelphiafans på läktarna visade sitt missnöje under matchen genom att kasta in armband på planen. Armbanden hade de fått som en del av en ljusshow i matchens inledning.

Matchen mellan San Jose och Los Angeles blev mycket målsnål. Det stod 1–1 efter ordinarie tid. 3.47 in i förlängningen avgjorde Tanner Pearson för Los Angeles. Därmed reducerade Kings till 1–2 i matchserien.

Minnesota tog sin första seger i åttondelsfinalerna mot Dallas, 5–3 på hemmaplan. Dallas leder med 2–1 i matcher.