Sport

Wawrinka klar för tredje omgången

Andy Murray tvingades till ännu en tuff match i Franska mästerskapen.
Andy Murray tvingades till ännu en tuff match i Franska mästerskapen.

Andy Murray har fått en tuff inledning på Franska mästerskapen. I andra omgången tvingades den andraseedade britten till en ny femsetare för att ta sig vidare i turneringen.

Andy Murray fick slita hårt redan i den första omgången mot den 128-rankade tjecken Radek Stepanek. Och det blev ingen enklare match när Murray ställdes mot hemmaspelaren Mathias Bourgue som fått ett wild card till turneringen och som är placerad på 164:e plats på ATP-rankningen.

"Otroligt bra"

Murray vann programenligt första set enkelt, men sedan vann den 22-årige fransmannen två raka och satte press på världstvåan. Andy Murray tog sig dock samman, räddade tre breakbollar i det första gamet i fjärde set och vann de följande seten med 6–2, 6–3.

– Jag hade 6–0 och 2–0 när han plötsligt började spela otroligt bra. Nu behöver jag vila, det har varit ett par tuffa dagar. Ska man gå långt i en sådan här turnering kan man inte spela för många matcher som ser ut så här, sade Andy Murray, som tre gånger nått semifinal i Paris.

Veteran väntar

I nästa omgång ställs Murray mot 37-årige Ivo Karlovic, som genom att besegra Jordan Thompson, Australien, blev den äldste spelaren på 25 år som nått tredje omgången i turneringen. Kroaten vann med 12–10 i avgörande set i en match som pågick i fyra och en halv timme.

Regerande mästaren Stan Wawrinka fick slita i fem set i sin första match i Franska mästerskapen. I andra omgången gick det betydligt enklare för den schweiziske tennisstjärnan.

Tredjeseedade Wawrinka slog ut japanen Taro Daniel i raka set, 7–6 (9/7), 6–3, 6–4, och ställs nu mot hemmaspelaren Jeremy Chardy i tredje omgången.

– Jag är mycket nöjd efter en tuff första match, sade Wawrinka som i måndags pressades till fem set av tjecken Lukas Rosol.