Sport

Wernbloom förstår publikens burop

Mållösa mötet med Slovenien följdes av burop.Och det köpte Pontus Wernbloom.– Ja, det kan man ju förstå, sade han efter Sveriges första träningsmatch inför EM i Frankrike.

Mittfältaren duckade inte för kritiken efter 0–0 mot Slovenien i Malmö. I stället valde han att hålla med publiken som buade ut Sverige efter en händelsefattig match – långt ifrån EM-klass – på Swedbank Stadion.

– Hade vi tryckt dit någon chans hade de förmodligen inte buat men, nej, det var en 0–0-match, kan man väl säga. De hade något läge, vi hade något läge, sade han.

– Andra var bra mycket bättre än första. I första var vi för snälla och klev inte i dem som vi borde ha gjort. Vi borde ha smällt på dem tidigare och lite högre upp i banan.

"Det får stå för dem"

Wernbloom var en av få som klev in närkamperna efter paus. Men CSKA-spelaren upplevde inte att han fick med sig sina medspelare.

– Vi måste komma efter dem tillsammans. Vi blev alldeles för låga i första och tillät dem trilla lite semesterfotboll, sade han.

Victor Nilsson Lindelöf om publikens missnöje:

– Det är första träningsmatchen inför EM och det får stå för dem. Jag har inget mer att säga om det, sade han.

John Guidetti:

– Det är klart att de vill att vi ska vinna matchen. De ställer höga krav på oss och vi ställer höga krav på dem. Det hade varit dubbelmoral av mig att sitta och säga att jag är besviken på publiken, sade anfallaren.

"Fullt stöd" i Frankrike

Mittbacken Andreas Granqvist:

– Det är klart att det är förståeligt ibland. De är besvikna när vi inte kan göra mål och vinna matchen. Det är sådant man får ta, sade Granqvist och fortsatte:

– Vi vet att när vi är i Frankrike kommer det vara ett fullt stöd.

Pontus Wernbloom kallade trots allt matchen för en bra genomkörare och tror att det kommer se bättre ut i genrepet mot Wales på söndag.

– Jag tycker inte att vi spelade dåligt, framför allt inte andra halvlek. Defensivt tycker jag det sitter rätt så bra men vi måste vinna lite mer boll högre upp som vi gjorde i andra, sade han.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset