Sport

"Wessi" nära att frälsa de gröna

Wes Hoolahan firar 1–0-målet med Robbie Brady.
Wes Hoolahan firar 1–0-målet med Robbie Brady.

En grön liten trollkarl från Dublin förvandlade Sveriges EM-fest till en ansträngd suck."Wessi" Hoolahan var nära att frälsa Irland i premiären.

Under Giovanni Trapattonis dagar som förbundskapten för de gröna ansågs 1,68 meter Wes Hoolahan från Norwich alldeles för liten för internationellt spel.

Men efterträdaren Martin O'Neill tycker annorlunda – och tur det för Irland.

När Seamus Coleman tog sig förbi Emil Forsberg och skickade bollen snett inåt bakåt alldeles i inledningen av andra halvlek fanns Hoolahan där för att ta emot.

Och som han gjorde det.

Andreas Isaksson var chanslös på halvvolleyn och Irlands 1–0 var lika välförtjänt som vackert.

– Jag träffade den ganska skönt, konstaterar 34-åringen med ett leende efter att ha korats till matchens lirare i EM-premiären.

Besviken Keane

En som inte var särskilt glad var däremot lagkaptenen Robbie Keane.

– Vem säger att det här skulle vara den enkla matchen? Varför det? fräser Keane till TT.

– Vi är besvikna över matchen. Vi borde ha vunnit. Sverige hade inte en chans. Vi dominerade från start till slut och olyckligtvis får vi inte tre poäng med oss, säger 35-åringen som fick hoppa in med tolv minuter kvar att spela.

Om Sveriges insats ville han inte säga mycket alls.

– Jag bryr mig inte så mycket om Sverige. Jag struntar i det. Jag är orolig över hur det gick för Irland. Jag bryr mig inte om Sverige är usla eller skit, säger Keane.

– Vi hade fyra-fem chanser i första halvlek, vi träffade ribban. Sedan hade vi otur med självmålet på slutet – Clark förtjänade det inte. Men nu är Sverigematchen över. Nu tänker vi bara på Belgien, säger Keane.

Tackar publiken

Wes Hoolahan – en gång kallad "Wessi" som en irländsk motsvarighet till Leo Messi – var desto nöjdare. Inte minst över publikstödet.

– Vi måste vara stolta över vår insats. Att se alla fansen där ute var underbart. Känslan var fantastisk, säger Hoolahan.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset