Sport Sport-topp

Westerholm i fokus för Brynäs

Marc Zanetti jublar efter 1–0-målet för Brynäs.
Marc Zanetti jublar efter 1–0-målet för Brynäs.

Det var smällen som lade grunden att till Brynäs kunde vinna (5–2) och tvinga fram en tredje avgörande åttondelsfinal mot Djurgården. Men efteråt hade ingen sett något. Inte ens han som blev knockad.– Jag har faktiskt ingen aning. Jag märker bara att jag får en smäll, att jag blir chockad och undrar vad som händer, säger Pathrik Westerholm.

Brynäsforwarden hade kort innan dess gjort 2–0 och i nästa byte prickat ribban när spelet vände och något fick Djurgårdens härförare Patrick Thoresen att tappa humöret och dra en vänsterkrok i käken på Brynässpelare med 20 sekunder kvar av första perioden.

Thoresen fick matchstraff, men inte för smällen utan för hög klubba trots att bilder på avstånd i C Mores sändning visade att det troligen var just Westerholms klubba som var i ansiktet på norrmannen precis innan känslorna rann över.

– Men jag märkte inte ens att han (Thoresen) var där. Jag ser honom inte utan försöker backchecka och jag vet inte om jag kanske hakar honom lite och han blir sur på det, säger Pathrik Westerholm som inte minns någon hög klubba.

– Inte i ansiktet. Det tror jag inte.

TT: Vad hann du tänka när du låg där ett bra tag på isen?

– Jag undrade mest vad som hade hänt och var groggy. Jag fattade nog inte vad som hänt bara.

Tyst Thoresen

Patrick Thoresen hälsade direkt efter matchen, via Djurgårdens pressteam, att han inte ville uttala sig om händelsen som gav Brynäs fem minuters powerplay.

Ett överläge som hemmalaget utnyttjade raskt då Greg Scott bröt en tretton matcher lång måltorka direkt i inledningen av andra och skickade in 3–0 under Mantas Armalis efter en märklig sargstuds.

Djurgården reducerade i sin tur två gånger om men hade inte ork för att vända matchen där Brynäs till sist vann med 5–2.

Men att Thoresens smäll blev avgörande för matchutgången och att den tongivande spelarens frånvaro var ett stort avbräck är inget som Djurgårdstränaren Hans Särkijärvi vill hålla med om.

– Nej, grabbarna jobbade jättebra trots att han försvann, så det var ett fantastiskt jobb av grabbarna, säger Särkijärvi.

Avgörs på Hovet

TT: Smällen då?

– Det är alltid tråkigt när någon får fem minuter men det enda jag såg var, att det var en del hakningar innan. Att han försöker ta sig loss ur hakningarna.

– Men det hände en hel del andra saker också. Det var en och annan tackling som inte var riktigt relevant.

Vilka tacklingar som avses ville han inte säga men att Tomi Sallinen fick en smäll i huvudet under ett av sina första byten – som skickade honom groggy av isen för resten av matchen utan att någon utvisning togs – är inget vågat antagande.

Vem som går vidare till kvartsfinal avgörs på måndag i en tredje avgörande match på Hovet i Stockholm.