Sport

Westwood fiskar efter fjärde segern

Lee Westwood siktar på en fjärde seger i Masters.
Lee Westwood siktar på en fjärde seger i Masters.

Tre segrar, en andraplats och allmänt populär bland golfpubliken.Lee Westwood trivs som fisken i vattnet i Sverige.Bokstavligen.

Nordea Masters affischnamn jämte Henrik Stenson är tillbaka i startfältet efter några års frånvaro.

Senast han var här, 2012, slutade det med seger och en mysig vecka för familjen.

Sonen Samuel, 10, var dock inte helt nöjd med underhållningen som dåvarande tävlingschefen Fredrik Hellkvist hade skakat fram.

– De ville fiska, så jag hittade en fiskeexpert som till och med var ute och provfiskade i sjön dagen före och fick massor av napp som han sedan kastade tillbaka. När det sedan var dags dagen efter fick de bara en enda liten plutt-abborre. Ett riktigt fiasko, sade Hellkvist då.

Denna gång får sonen stanna hemma.

Lee Westwood berättar själv:

– Det var en rolig vecka för honom, det var första gången han var med och fick se mig vinna. Han hade roligt här, gick omkring och bara var, men den här gången så är han tyvärr inte med. Den här gången är det inte skollov, så han måste gå i skolan, säger Westwood.

Tvåa på Augusta

För egen del har det hänt en del sedan sist.

Efter en rejäl svacka sprattlade han till i Masters på Augusta, och slutade tvåa.

– Det var fint att få spela bra igen på en riktigt stor scen. Jag hade inte spelat så bra de senaste 12–16 månaderna fram tills dess, så det var fint att få känna att jag hade chans att vinna. Jag sköt 69 sista rundan så jag var nöjd. Jag har spelat bra på sistone, både på Masters och i Irish Open. Formen är där igen.

Westwood tog sin första (av hittills 23) Europatoursegrar i Scandinavian Masters 1996, och vann sedan även 1996 och 2012.

Senast vann han med fem slags marginal.

– Ja, det var en behaglig seger. Jag har vunnit den här tävlingen under tre olika decennium, det får mig att känna mig gammal. Det vore grymt att vinna en fjärde gång, för det har jag aldrig lyckats med förr.

Spelar med Stenson

TT: Vad minns du från den första segern 1996?

– Jag minns faktiskt en hel del. Det var ju min första seger på Europatouren, och minns att jag sänkte en 35–40 fot lång putt. Jag spelade stabilt hela dagen, det var inte lätt där ute. Jag tog mig till särspel, Paul Broadhurst slog ut först och jag vann till slut. Det var väldigt speciellt för mig.

Westwood slår ut i årets upplaga tillsammans med Henrik Stenson och Rikard Karlberg vid 07.50 på torsdagsmorgonen.

– Jag har spelat mycket med Henrik, vi har ungefär samma typ av humor. Han kommer att vara favorit, så det kommer att vara mycket folk omkring oss. Men det är alltid en bra atmosfär här, så det kommer bli så denna gång med.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset