Sport Sport-topp

Wettergren assisterande åt Andersson

Peter Wettergren. Arkivbild.
Peter Wettergren. Arkivbild.

Peter Wettergren blir assisterande förbundskapten till Janne Andersson i fotbollslandslaget."Det ska bli ett fantastiskt roligt äventyr", säger han.

Wettergren, med ett förflutet i Elfsborg, är just nu assisterande tränare i FC Köpenhamn och dessutom scout åt landslaget.

Janne Andersson tar över efter Erik Hamrén efter EM med sikte på höstens VM-kval.

"Det är med både förväntan och ödmjukhet som jag ser fram emot förmånen att bygga någonting, förhoppningsvis framgångsrikt, ihop med Janne Andersson", säger Wettergren till förbundets hemsida.

"Jag har ju, som scout och assisterande tränare, också flera års erfarenhet av landslaget. Jag känner till våra styrkor som vi kan bygga vidare på. Dessutom ska det bli väldigt kul att jobba ihop med Janne Andersson, som jag redan känner att jag, på ett väldigt bra sätt, klickar med. Vi har mycket samsyn på saker som har med fotboll att göra, men som också handlar om hur vi är som människor."

Andersson är väldigt nöjd med rekryteringen av assisterande.

"Jag är säker på att vi kommer att jobba väldigt bra ihop. Han är en fotbollsarbetare, precis som jag, och väldigt kompetent. Dessutom är han en duktig analytiker och har också erfarenhet av landslaget", säger Janne Andersson.