Nöje Musik

William Spetz: "Jag njuter"

William Spetz och Gina Dirawi leder Melodifestivalens final på lördag. "Det känns som att vi har fått in mycket av oss själva i våra prator och våra delar. Det känns personligt", säger William Spetz.
William Spetz och Gina Dirawi leder Melodifestivalens final på lördag. "Det känns som att vi har fått in mycket av oss själva i våra prator och våra delar. Det känns personligt", säger William Spetz.

Efter fem framgångsrika veckor är det dags för final i Melodifestivalen. Då låter SVT nykomlingen William Spetz plats bredvid Gina Dirawi. – Jätteroligt att de vågar ta den risken... eller möjligheten, säger han till TT.

Gina Dirawi har haft sällskap av olika programledare under årets upplaga av Melodifestivalen – det har varit tunga namn som Petra Mede, Henrik Schyffert och Sarah Dawn Finer.

När det nu har blivit dags för final gör 19-årige komikern William Spetz entré.

– Folk ser honom som en rookie bara för att han inte varit med i ett sådant här sammanhang. Men han har varit med sedan han var tolv år, pojken, så han kan ju sin grej. Det kommer inte att vara några problem, säger Gina Dirawi.

"En anspänning"

William Spetz, som bland annat synts i "Williams lista" i SVT Play, säger själv att han känner "en anspänning" inför uppdraget. Men mest längtar han till direktsändningen.

– Nu när vi började repa för ett par dagar sedan så insåg jag hur kul det här kommer att bli. Jag njuter mer än vad jag trodde att det skulle göra, så det känns bra, säger han.

Ingen elefantshow

Rent showmässigt väntar en lugnare kväll för de båda programledarna.

– Det kommer inte att vara att vi gör en massa stora nummer och kommer in på en elefant. Det är mer fokus på vårt snack, vår jargong, och hur vi levererar saker, säger Gina Dirawi.

William Spetz lovar dock att finalen kommer att öppnas på ett starkt sätt.

– Vi har en väldigt cool öppning. Folk kommer att skratta ihjäl sig åt oss, inte med oss, säger han.

Fredrik Sandberg/TT
Nykomlingen William Spetz tar plats bredvid Gina Dirawi i Melodifestivalens final på lördag. "Han är extremt duktig och väldigt lugn. Det kommer att bli hur bra som helst", säger Gina Dirawi.