Sport Sport-topp

Williams: "Jag behöll lugnet"

Serena Williams, USA, vann första matchen i Australian Open-tennisen.
Serena Williams, USA, vann första matchen i Australian Open-tennisen.

Den ringrostiga världsettan Serena Williams fick slita för att ta sig vidare från första omgången i Australian Open.Den danska tennisstjärnan Caroline Wozniacki blev utslagen direkt.

Wozniacki, världsetta för fem år sedan, har aldrig lyckats riktigt bra i grand slam-sammanhang och saknar titlar i de stora turneringarna. Men aldrig tidigare har hon åkt ut i första omgången i Australian Open. Nu blev det respass direkt mot den 76-rankade kazakiskan Julia Putintseva då den 16-seedade danskan tappade spelet efter 6–1 i första set och förlorade de följande med 6–7, 4–6.

Inte lätt för Williams

Serena Williams besegrade italienskan Camila Giorgi med 6–4, 7–5. Amerikanskan har haft problem med en inflammation i knät och knappt spelat en tävlingsmatch sedan i september, men kunde i brännande hetta besegra Giorgi efter en timme och 45 minuter.

– Det var inte lätt, hon spelar väldigt bra, säger Williams, som har vunnit turneringen sex gånger.

– Jag har inte spelat en tävlingsmatch på väldigt länge så det var skönt för mig att komma ut här och få det avklarat. Jag klarade av att behålla lugnet och det är det som betyder mest, säger Williams.

Sjätteseedade tjeckiskan Petra Kvitová, som brottats med magproblem den senaste tiden, slog Luksika Kumkhum (Thailand) i två raka set, 6–3, 6–1.

– Jag är väldigt nöjd med mitt spel i dag och hur jag hanterade mina nerver och allt. Jag hade en avbruten uppladdning med ett magvirus och har gått ned lite i vikt. Jag har behövt gå ganska många gånger på toaletten de senaste åtta–nio dagarna. Men jag känner mig mycket bättre nu, säger hon efter matchen.

Ut mot kvalspelare

Dagens första skräll var att den tidigare Franska öppna-finalisten Sara Errani, Italien, slogs ut efter en tresetare mot Margarita Gasparjan. Ryskan vann med 1–6, 7–5, 6–1.

Amerikanska Sloane Stephens, seedad 24:a, kraschade i två raka set mot den kinesiska kvalspelaren Wang Qiang. Qiang vann med 6–3, 6–3.