Sport

Williams och Muguruza i Paris-final

Garbine Muguruza jublar efter segern mot Samantha Stosur.
Garbine Muguruza jublar efter segern mot Samantha Stosur.

Världsettan Serena Williams pressades hårt av den oseedade nederländskan Kiki Bertens innan en finalplats i Franska mästerskapen var säkrad. Amerikanskan vann till slut med 7–6, 6–4 och är en match från sin 22:a grand slam-titel, lika många som tyskan Steffi Grafs rekord.Garbina Muguruza är den första spanjorskan i final i Paris på 16 år efter 6–2, 6–4 mot Samantha Stosur, Australien.

Serena Williams har nått final utan att övertyga i Paris. Liksom i kvartsfinalen var 34-åriga Williams illa ute mot Bertens. Williams tappade sin serve direkt och fick kämpa i underläge i första set.

Hon lyckades dock få till tiebreak, som hon vann trots en setboll emot sig.

Tufft schema

Finalen blir Williams fjärde match på fyra dagar på grund av att programmet pressats ihop av alla regnavbrott. Hon kan få en ny tuff uppgift på lördagen. Garbina Muguruza visade upp stort spel mot veteranen Samantha Stosur. 22-åringen var en sensation då hon gick till final i Wimbledon för två år sedan, men är nu fyra på världsrankingen och fjärdeseedad i Paris.

Muguruza rusade fram till 4–0-ledning i första set och tappade aldrig kommandot mot sin tio år äldre motståndare.

Glädjefnatt

Spanjorskan har på vägen mot finalen bara tappat ett set och har övertygat stort på gruset i Paris. När hon utnyttjade sin första matchboll mot Stosur jublade hon i högan sky.

– Känslor kan vara svåra att hantera när man gått till final. Man måste kunna hålla sig lugn, fokusera och lämna det som hänt bakom sig, sade Muguruza efter sin seger.

Muguruza har varit i kvartsfinal i Franska mästerskapen de två senaste åren. Och hon har besegrat Williams förut. I deras fyra tidigare möten har on en seger, i andra omgången i Paris 2014, 6–2, 6–2.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset