Sport

Williams på rekordjakt

Serena Williams är ute efter sin 22:a grand slam-titel.
Serena Williams är ute efter sin 22:a grand slam-titel.

Serena Williams är framme i final i Australian Open och jagar sin 22:a grand slam-titel. Men tyskan Angelique Kerber vill gärna slå sin idol och skriva sitt eget stycke tennishistoria.

Den 34-åriga världsettan Serena Williams tangerar Steffi Graf i antalet grand slam-titlar om hon besegrar Kerber, som aldrig varit i en stor final förut, i morgondagens final. Fram till tidernas rekordhållare, australiskan Margaret Court, är det ytterligare två grand slam-segrar för amerikanskan.

Williams var på väg mot sin 22:a titel och en svårnådd svit på segrar i alla fyra grand slam-turneringarna under samma år, då hon oväntat slogs ut av italienskan Roberta Vinci i semifinalen i US Open i fjol. Williams tog efter den smällen ledigt i fem månader. Under återkomsten i Melbourne har hon inte släppt ett enda set ifrån sig på vägen mot finalen.

– Det här är förmodligen den bästa turnering jag spelat på ett år och jag har vunnit mycket under det året, säger Williams.

Angelique Kerber har vid 28 års ålder nått som högst i sin karriär och kan gå ut på Rod Laver Arena utan något tryck på sig.

– Jag vet att jag kan förlora, så jag ska spela som jag vill och försöka vinna, säger hon.

Willaims och Kerber har mötts sex gånger och tyskan har vunnit en gång, i Cincinnati 2012.

– Då spelade hon otroligt. Efter det är jag klar över att jag, och alla, verkligen måste ta henne på allvar, säger Williams.