Sport

Wonders förlag stoppade Kittels kür

Patrik Kittel fick inte använda den Stevie Wonder-låt han ville ha.
Patrik Kittel fick inte använda den Stevie Wonder-låt han ville ha.

Det negativa beskedet kom för bara några dagar sedan.Stevie Wonders förlag tillät inte Patrik Kittel att använda den amerikanske musikerns låtar i sitt program.– Jag är inte direkt uppåt av det här, som ni förstår, säger han.

Kungen och drottningen kom på besök och bänkade sig i den 30-gradiga hettan för att se svensken i dressyrens individuella final.

Men Kittel fick inte visa majestäten vad han kunde.

"Sämsta dagen"

I all hast tvingades han damma av ett gammalt program och alla som har minsta hum om dressyrens alla svårigheter inser att det bara kunde gå på ett sätt.

Illa.

– Det här var den sämsta dagen för mig, säger han, drar av sig fracken och blottar en svettindrypt skjorta.

Det var inte bara hettan som drev på transpirationen.

Under lång tid har Kittel och tolvårige valacken Deja ridit det fria programmet till Wonders musik, utan att någon har funderat på att säkra tillstånd från rättighetsinnehavaren. Inför OS gick Internationella olympiska kommittén ut till de aktiva och underströk vikten av att rida küren med det rätta tillstånden.

Miss av producenten

Kittel satte sin musikproducent i arbete, som inte gick i land med uppgiften.

– Det är helt enkelt en miss av min musikproducent som jag måste ta med honom i lugn och ro när jag är hemma igen, säger Kittel.

TT: När fick du beskedet?

– Det kom för några dagar sedan. De sade nej och jag fick rida till ett gammalt program som vi inte använt på flera år.

TT: Det här måste ha stört hela ditt OS-upplägg?

– Absolut. Hade jag ridit min Stevie Wonder-kür hade det sett helt annorlunda ut, men det är som det är och jag måste bara gilla läget.

TT: Vad händer nu?

– Jag kommer inte att lita så mycket på min musikproducent utan se till att jag har allt färdigt lång tid innan, men jag litade på att allt var klart.

Kittel och Deja fick måttliga 76,018 av domarna.

– Vi har inte tränat på det gamla programmet och det märktes också på Deja. Hon var väldigt konfys, vi missade i princip alla bytesserier, säger han.

– Det som hände var inte alls hästens fel.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset