Teknik Spel

Xbox 360 – snart helt utan handkontroller

Även i Sverige kommer högupplösta tv-serier och filmer att finnas tillgängliga i Xbox 360 till hösten.

Glöm viftandet med handkontroller framför tv-n. Med "Project Natal" går Microsoft ett steg längre och slopar allt vad joystickar och knappar heter. Dessutom satsar Microsoft nu på HD-video även i Sverige.

Under spelmässan E3 i Los Angeles visade Microsoft igår upp en ny typ av spelkontroll för konsolmarknaden. "Project Natal" är helt enkelt en kamera som fångar kroppens rörelser. Något som tar bort behovet av en handkontroll. Med på E3-mässan för att presentera handkontrollen var regissören Steven Spielberg.

Förutom att uppfatta kroppsrörelser förstår systemet även röstkommandon. Tillsammans med en satsning på sociala nätverk som Last.fm och Facebook i Xbox 360 ska "Project Natal" fånga in den målgrupp som ofta benämns "casual gamers". En målgrupp som Nintendo lyckats nå väldigt starkt genom Wii-konsolen.

Dessutom är Sverige ett av länderna där Xbox Live utökas i höst. Filmer och tv-serier kommer att kunna strömmas i HD-upplösning upp till 1080p direkt till Xboxen. Tjänsten går nu under namnet Zune Video, för att kopplas ihop närmare med Microsofts produktserie med bärbara musikspelare.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset