YH-mässa i Stockholm 22 - 23/3

På årets yrkeshögskolemässa i Stockholm kan du träffa Stockholms Internationella Handelsskola.
På årets yrkeshögskolemässa i Stockholm kan du träffa Stockholms Internationella Handelsskola.

22 till 23 mars anordnar Metro årets yrkeshögskolemässa på Kulturhuset i Stockholm. I år kommer 29 utställare att finnas på plats för att berätta om sina utbildningar. Det är femte året i rad som mässan anordnas i Stockholm.

– Att anordna de här mässorna är både givande och roligt. Det är femte året i rad som mässan anordnas i Kulturhuset, säger projektledare Carina Vedin på Metro.

Tidigare år har mässan dragit cirka 2 500 besökare. I år är dessutom YH-myndigheten på plats och informerar om sin verksamhet. Carina Vedin hoppas på ännu fler besökare.

– Självklart både tror och hoppas vi att fler vill komma och besöka oss, säger Carina.

Bengt Dotevall vid Stockholms Internationella Handelsskola, SIH, berättar att han ser fram emot årets mässa.

– Det är roligt med YH-mässan, vi räknar med att möta flera blivande studenter. Utbildningsformen har vuxit sig stark på senare år. Det är ett bra alternativ till universitetsstudier, säger Bengt.

Mest populär på SIH är utbildningen till internationell inköpare. Efter färdig examen får många jobb inom modebranschen och Bengt säger att studenterna bland annat blir anställda på klädjätten H & M.

På en av skolans nyaste utbildningar kan du bli ”utrikesspeditör”. Branschen har hög medelålder och enligt Bengt finns ett stort behov av välutbildad personal.

– Jag skulle rekommendera YH-utbildningar till alla som vill göra en snabb karriär. Det är en otrolig möjlighet in på arbetsmarknaden som universitet inte kan erbjuda, generellt sett. Många går på universitet och sedan YH, så det är inga vattentäta skott, säger Bengt.

  
 
Tid:
 
22 mars kl 12-19
23 mars kl 11-18

Plats:
 
Kulturhuset, Sergels torg