Sport Sport-topp

Ymer utslagen direkt i Båstad

Elias Ymer förlorade mot Albert Montanes i första omgången. Arkivbild.
Elias Ymer förlorade mot Albert Montanes i första omgången. Arkivbild.

Elias Ymers femte ATP-match för året slutade med ännu en förlust.Sverigeettan var chanslös mot spanjoren Albert Montanes och föll i två raka set i Swedish Open i Båstad.

– Jag ville spela så bra som möjligt i dag. Dock var det inte min dag. Montanes spelade bra. Han var mer solid än mig och servade mycket bra. Jag är en spelare som brukar ha många brejkchanser, men i dag hade jag ingen, sade Ymer till swetennis.se.

Den 125-rankade Montanes var klart starkare än Ymer på centercourten och vann med 6–4, 6–2.

I det inledande setet tappade svensken, 155:a på ATP:s rankningslista, sitt servegame vid ställningen 2–2. Och inte blev det bättre i starten av det andra. Montanes vann direkt i Ymers servegame, som avslutades med ett dubbelfel.

– Vi pratade bara om att jag skulle ha attityd i dag. Jag har en stark personlighet och vi snackade om att jag skulle visa den. Det "Fidde" (tränaren Fredrik Rosengren) och jag sa innan är att jag skulle visa min personlig och ha ett bra kroppsspråk. Jag är inte missnöjd.

Ymers landsman Christian Lindell, rankad 326:a, var chanslös mot Gastao Elias. Den 89-rankade portugisen var överlägsen och vann med 6–1, 6–4.

Till slut blev åtminstone en svensk klar för andra omgången – Carl Söderlund – som slog ut blågule kollegan Fred Simonsson med 2–1 i set, 6–3, 3–6, 7–6 (7–5).

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset