Sport

Your Highness drottning i Oslo

Your Highness vinner Oslo Grand Prix före storfavoriten Nuncio.
Your Highness vinner Oslo Grand Prix före storfavoriten Nuncio.

I Elitloppet vann Nuncio efter ett lopp utvändigt om ledaren. I Oslo grand prix fick han samma position men den här gången räckte han inte riktigt till mot Your Highness, körd av Björn Goop.– Your Highness var enorm, det bästa stoet jag kört, sade segerkusken.

Nuncio och Your Higness bjöd på en fantastisk kamp på Bjerkebanan i Oslo. I huvudrollen svenska toppkuskarna Örjan Kihlström och Björn Goop.

I sista kurvan kopplade Nuncio och Kihlström greppet på ledande Mosaique Face. Bakom skuggade Your Highness och Goop. De flesta trodde på en ny seger för Stefan Melanders amerikanska stjärna, men Nuncio fick ge sig efter en härlig upploppsstrid.

– Det var en enorm prestation att kriga ner Nuncio. Men Your Highness ger sig aldrig, sade Goop.

Rekordsnabbt

Vinnartiden var nya löpnings- och banrekordet 1.10,5. Franske tränaren Fabrice Souloy har utvecklat stoet till en världstravare.

Nuncio fick samma tid som tvåa, 1.10,5.

– Hästen gjorde ett kanonlopp, men vi fick stryk av en väldigt bra häst som fick en bättre resa, kommenterade Örjan Kihlström.

Your Highness är obesegrad i år och tog nu sjunde raka segern. Björn Goop har kört henne i de tre senaste loppen när hon vunnit Olympiatravet och Copenhagen Cup i Köpenhamn.

Hon var inbjuden till Elitloppet men Fabrice Souloy valde att stryka henne. Souloy hänvisade till en halsinfektion men det var nog snarare ett svårt utgångsläge (spår sju) i Elitloppet som var orsaken till strykningen.

Trippelseger

Stefan Melander fick nöja sig med en andraplats Oslo grand prix med Nuncio. I Fyraåringseliten blev det däremot en trippelseger till stall Melander. Björn Goop ledde från start till mål med Cruzade Dela Noche.

Därefter följde Divisionist (Jorma Kontio) och French Laundry (Örjan Kihlström).

Björn Goop hade en grym söndag i Oslo. Totalt vann han fem lopp, varav tre på V75.

Kallblodskungen Månprinsen AM har ännu inte tävlat i Sverige i år.

Tränaren Gunnar Melander och delägaren Anna Maria Öberg har valt att enbart tävla i Norge och det har varit lyckosamt. I V75-3 kom femte raka vinsten efter en ny uppvisning.

– Månprinsen var enormt bra, han lekte med dem i dag. Jag tycker att han är 40 meter bättre i år jämfört med i fjol, sade Gunnar Melander.

Månprinsen AM fick ett fint lopp i tredjepar utvändigt. Efter en attack på sista långsidan kopplade han segergreppet redan i utgången av sista sväng. Vinnartiden 1.19,0 över kort distans är tangerat rekord.

– Jag satt ju bara och åkte, han vann väldigt lätt och hade gott om krafter kvar. Nu ska vi åka och starta i Finland om två veckor, sade mycket nöjd Gunnar Melander.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset