Nyheter Världen

Ytterligare 2 000 gripna i mordvåg

Polisen genomför en räd i Bangladesh huvudstad Dhaka.
Polisen genomför en räd i Bangladesh huvudstad Dhaka.

Ytterligare drygt 2 000 misstänkta har gripits i räder efter mordvågen som riktats mot sekulära och liberala aktivister samt religiösa minoriteter i Bangladesh, meddelar en polistalesman på söndagen.

I lördags rapporterades att över 3 000 personer gripits i räder och premiärminister Sheikh Hasina lovade att "var och en som dödat" ska fångas in.

I de senaste räderna har 2 132 personer gripits, inklusive 48 islamister. Många av de senare tillhör den förbjudna gruppen JMB, som är en av de två grupper som regeringen beskyller för mordvågen.

Regeringen har däremot tillbakavisat uppgifter om att terrornätverken IS och al-Qaida, som båda tagit på sig skulden, ligger bakom.

Gripandena sker sedan en deltidsarbetande imam gripits och förhörts om det senaste mordet i fredags. Då höggs en anställd i ett hinduiskt tempel i nordvästra Bangladesh till döds av flera gärningsmän.

TT/AP
En anställd i ett hinduiskt tempel höggs ihjäl av okända gärningsmän i fredags. Radikala islamister misstänks enligt polisen ligga bakom mordet och en deltidsarbetande imam har gripits och förhörs om fallet.
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset