Nöje Musik TV

Zia och Paparizou i Eurovision-panel

Oscar Zia. Arkivbild.
Oscar Zia. Arkivbild.

Oscar Zia, Wiktoria Johansson, Helena Paparizou och Njol Badjie. Så ser årets Eurovision panel ut. Tillsammans med programledaren Christer Björkman är de redo att tycka till om årets alla bidrag i SVT:s inför-program.

Efter att ha agerat expertkommentator och sidekick i tre år är Christer Björkman tillbaka i programledarstolen för "Inför Eurovision Song Contest 2016". I år får han sällskap av en panel bestående av artisterna Helena Paparizou, Oscar Zia, Njol Badjie från Panetoz, och Wiktoria Johansson.

– Jag förväntar mig att höra och se ett otroligt brett och blandat startfält, och det blir spännande att se om vi lyckas hitta guldkornen, säger Wiktoria Johansson till SVT.

Samtliga panelmedlemmar har medverkat i Melodifestivalen. Paparizou har dessutom stått som vinnare i Eurovision Song Contest, när hon tävlade med låten "My number one" för Grekland 2005.

Programmet kommer att bjuda på diskussioner och analyser av årets bidrag. Dessutom kommer ESC-programledarduon Måns Zelmerlöw och Petra Mede att ta med tittarna bakom kulissen på tävlingen.

"Inför Eurovision Song Contest 2016" sänds i SVT i fyra delar där de två semifinalernas bidrag dissekeras i vardera två avsnitt. Programmen sänds 26 april, 29 april, 3 maj och 6 maj.

Fredrik Persson/TT
Helena Paparizou. Arkivbild.
Fredrik Sandberg/TT
Wiktoria Johansson. Arkivbild.
Jonas Ekströmer/TT
Daniel Nzinga, Johan Hirvi, Pa Modou Badjie, Njol Badjie och Nebeyu Baheru i Panetoz. Arkivbild.