Sport Nyheter Ekonomi

"Zlatan överens med United"

Zlatan Ibrahimovic har inte velat säga något om sin framtid, men nu tyder allt mer på att han är på väg till Manchester United. Arkivbild.
Zlatan Ibrahimovic har inte velat säga något om sin framtid, men nu tyder allt mer på att han är på väg till Manchester United. Arkivbild.

Zlatan Ibrahimovic har kommit överens med Manchester United om sin lön och andra personliga villkor.Det uppger den brittiska tidningen The Guardian på lördagen.

Det enda som kvarstår innan Zlatan Ibrahimovic är klar för spel i engelska Premier League är diskussioner med nye managern José Mourinho om svenskens roll i laget.

Ibrahimovic vill ha garantier från tränaren att han kommer att spela en tongivande roll i Manchester Uniteds lagbygge under den kommande säsongen. Han vill inte flytta till Manchester United för att sitta på bänken, skriver The Guardian.

På fredagen uppgav tv-kanalen Sky Sports att Zlatan Ibrahimovic var nära ett ettårskontrakt med Manchester United och att affären skulle offentliggöras före EM i Frankrike som inleds på fredag.

"Nobbade Tottenham"

Zlatan Ibrahimovic uppges ha nobbat ett bud från Tottenham för att i stället välja Manchester United. Enligt The Guardian hänger affären bland annat också på att Ibrahimovics agent Mino Raiola kräver "ett högt belopp" i ersättning för att ro affären i land. Dessa förhandlingar har inte inletts. Enligt tidningens uppgifter innebär detta att övergången inte kommer att tillkännages förrän tidigast i början av nästa vecka.

Efter söndagens EM-genrep mot Wales har landslagsspelarna två dagar ledigt. På tisdag är Ibrahimovic hemma i Paris där han har ett kommersiellt uppdrag.

Att han börjar veckan med att göra klart med Manchester United låter som en rimlig, kvalificerad gissning.

Inga synpunkter

Förbundskaptenen Erik Hamrén har inga synpunkter på vad spelarna ägnar sig åt under de lediga dagarna före avresan till Frankrike på onsdag.

– Vi (i landslagsledningen) planerar vårt och sedan får spelarna sköta sitt, säger han.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset