Sport Sport-topp

Zlatan: "Har gjort mitt val"

Zlatan Ibrahimovic.
Zlatan Ibrahimovic.

Var kommer Zlatan Ibrahimovic att spela fotboll i höst?Det var frågan på allas läppar när den svenske stjärnan mötte pressen.– Jag har gjort mitt val. Det gjorde jag för länge sedan, säger Ibrahimovic, som ryktas till Manchester United.

Pressuppbådet var stort inför Zlatan Ibrahimovics presskonferens efter fotbollslandslagets träning på Friends Arena. 34-åringen omgärdas just nu av rykten om sin framtid och den kontraktslöse spelaren uppges vara mycket nära en affär med Manchester United.

Rykten som Ibrahimovic svarade både enigmatiskt och bombastiskt på.

– Det finns konkreta offerter från England, Italien och även utanför Europa. Jag lägger allt på bordet när jag väljer att det ska ske något. Det finns många alternativ, säger Ibrahimovic med ett stort leende.

"Bara att trycka på knappen"

Trots att han just nu står utan kontrakt säger han att det inte är viktigt att få klart något före EM.

– Det är bara att trycka på knappen, det finns tid. Jag kan njuta av det ni skriver. Det är mycket som skrivs nu. Det blir roligt att hitta råttan, den som snackar, säger han och tillägger att det faktiskt redan – i praktiken – är klart var han hamnar.

– Jag vill njuta av fotboll. När dagen kommer när jag inte spelar fotboll... det blir det största bakslaget. Den dagen kommer men just nu vill jag bara njuta. Det ska vara rätt val för familjen. Allt som behövs för att kunna njuta på plan och utanför. Jag vet vad jag vill, framtiden är redan skriven. Jag har gjort mitt val. Det gjorde jag för länge sedan.

"Om du vill vinna – ta in Mourinho"

Spekulationerna kring en flytt till just Manchester United har intensifierats eftersom allt tyder på att José Mourinho blir ny tränare i den engelska storklubben. Ibrahimovic hade Mourinho i Inter säsongen 2008–2009 och de har många gånger talat uppskattande om varandra.

– Jag hade en fantastisk tid med honom. När jag lämnade Inter sa jag att vi hade en kort tid med varandra. Huruvida vi kommer att jobba ihop igen får vi se. Jag har pratat med honom varje dag sedan jag lämnade Inter. Jag har en fantastisk relation med honom, konstaterade han, något skämtsamt, men insinuerade att det finns något i ryktena.

– Det är ett bra drag (av Manchester United). Om du vill ha action – då tar du in Mourinho. Jag tror att han är den som kan ta dem tillbaka till toppen. Han har vunnit var han än har varit. Han vet vad han gör. Om du vill vinna – då tar du in Mourinho.

Så har Zlatan Ibrahimovic fått ett konkret erbjudande från Manchester United? Zlatan Ibrahimovic bjuder på sitt största leende för dagen, håller det under tio sekunder tystnad medan han trummar med fingrarna på bordet – och svarar:

– Låt oss se vad som händer.