Sport

Zlatan: "Jag ber om ursäkt"

Han gjorde inte en enda matchminut på planen, men fick ändå kvällens största jubel.Malmö hyllade Zlatan Ibrahimovic – stadens store son – i halvtid av landskampen mot Slovenien.– Jag önskar att jag kunde ha spelat i dag. Jag ber om ursäkt, sade anfallaren.

Det var för att Zlatan Ibrahimovic hade passerat 100 landskamper för Sveriges herrlandslag som han hyllades på Swedbank Stadion i Malmö i halvtid av landskampen mot Slovenien. Något spel blev det inte på grund av hans krånglande vad.

– Jag älskar Malmö också. Jag önskar att jag kunde ha spelat i dag. Jag ber om ursäkt, men jag kommer, jag kommer – vänta bara på mig, sade Ibrahimovic, som ju ännu inte avslöjat vilken klubb han ska spela för nu när han avslutat sin sejour i Paris Saint-Germain.

Milstolpen 100 landskamper passerade han redan i september 2014 i EM-kvalet mot Österrike. För den bedriften fick Ibrahimovic nu ta emot Svenska fotbollförbundets förtjänsttecken av förbundets ordförande Karl-Erik Nilsson och generalsekreteraren Håkan Sjöstrand.

Hans 113:e landskamp väntas i stället komma i genrepet mot Wales på Friends Arena på söndag. Den första gjorde Ibrahimovic mot Färöarna 2001.