Sport

Zlatan kan få fira ännu en titel

Zlatan Ibrahimovic och Paris SG kan få fira fjärde ligatiteln på raken på söndag. Seger mot bottenlaget Troyes och saken är klar. Arkivbild
Zlatan Ibrahimovic och Paris SG kan få fira fjärde ligatiteln på raken på söndag. Seger mot bottenlaget Troyes och saken är klar. Arkivbild

Seger borta mot Troyes och Zlatan Ibrahimovic och hans Paris SG vinner franska ligan för fjärde året i rad.Men skador stör.Marco Verratti är inte med och Blaise Matuidi kan missa matchen.

Franska ligan har varit som en promenad i parken för PSG den här säsongen. Och efter Monacos oväntade poängförlust (2–2) hemma mot Reims i fredags säkrar PSG titeln om det blir tre poäng mot bottenlaget Troyes på söndagseftermiddagen.

Något det borde bli. Troyes har bara skramlat ihop två segrar och 14 poäng på 29 matcher.

Kan leda med 25 poäng

PSG:s försprång till Monaco är just nu 22 poäng, men kan bli 25 poäng med åtta omgångar kvar och den som kan sin matematik räknar snabbt ut att åtta gånger tre är 24. En ointaglig ledning, alltså – och det redan i mitten av mars....

Men enligt rapporterna från Paris riskerar tränaren Laurent Blanc att få matcha en startelva utan båda mittfältarna Marco Verratti och Blaise Matuidi.

– Verratti är inte med i laget och det blir tufft för Matuidi, säger Blanc om den franske landslagsmittfältaren som dras med en lårskada.

Enligt Blanc är inte skadan allvarlig.

Läge att vila spelare

Efter Zlatan Ibrahimovics uppvisningar i åttondelsfinalerna mot Chelsea är Paris SG klart för kvartsfinal i Champions League. En säkrad titel på söndagskvällen gör det möjligt för Blanc att vila spelare under resten av ligaspelet.

Bra inför avgörandet i Champions League och goda nyheter även för förbundskaptenen Erik Hamrén som vill välkomna en så utvilad Zlatan Ibrahimovic som möjligt när han samlar EM-truppen sent i vår.

Om nu Ibrahimovic vill ta det lugnare i ligan.

Just nu leder han skytteligan med 23 mål. 2013 vann han skytteligan på 30 mål, en notering han kan överträffa med nio matcher kvar.