Sport Nyheter

Zlatan kortar åtalet mot Karlsson

Zlatan Ibrahimovic och Ulf Karlsson. Arkivbild.
Zlatan Ibrahimovic och Ulf Karlsson. Arkivbild.

Zlatan Ibrahimovic har lämnat in en ny version av sitt enskilda åtal mot friidrottsledaren Ulf Karlsson. I den nya skrivelsen till tingsrätten är beskrivningen av Karlssons påstådda brott starkt kortad.

Grundtanken finns dock kvar i Ibrahimovics justerade version, som lämnats efter ett tidigare svar från Ulf Karlsson. Fotbollsstjärnan anser att Karlsson utsatt honom för grovt förtal vid ett möte med Värmlands idrottshistoriska sällskap. Karlsson uppges ha anklagat Zlatan för att ha varit dopad då han spelade i italienska Juventus.

Men Ibrahimovic och hans advokater har halverat sin gärningsbeskrivning av Karlssons påstådda brott. Bland det som strukits märks i första hand formuleringar om vilken spridning uttalandena fått via massmedia. I den nya, stramare versionen nämns bara att "representant för media" fanns vid mötet, och "den spridning som uttalandena fått eller kunnat få".

En mening om vilken grund Ulf Karlsson haft för det han sa har också uteslutits.

Nu ska Värmlands tingsrätt besluta hur rättsprocessen ska gå vidare. Enskilt åtal i brottmål är en ovanlig procedur. Zlatan Ibrahimovic har inte begärt något skadestånd. Ulf Karlsson kan dock dömas för förtal, i så fall troligen till böter.

Ulf Karlsson nekar till brottet.