Sport

Zlatan mot Citys stjärnor

PSG och Zlatan Ibrahimovic ställs mot Manchester City i Champions League-kvartsfinalen. Arkivbild.
PSG och Zlatan Ibrahimovic ställs mot Manchester City i Champions League-kvartsfinalen. Arkivbild.

Kvartsfinal men inte längre.Så har Paris SG:s Champions League-äventyr sett ut de senaste tre säsongerna.Blir det annorlunda nu när Zlatan Ibrahimovic & Co ställs mot Manchester City?

Det finns bra lottning och det finns sämre lottning. Inför bollplockandet från glasskålarna i Nyon hade Wolfsburg eller Benfica varit gynnsamt kvartsfinalmotstånd för Paris SG.

Bayern München, Real Madrid, Manchester City, Atlético Madrid eller regerande mästarklubben Barcelona något sämre.

De "mindre" klubbarna försvann dock omgående, då Wolfsburg lottades mot Real Madrid och Benfica, med Victor Nilsson Lindelöf, mot Bayern München.

Tre raka kvartsfinaler

Det var först med näst sista bollen som den tidigare storspelaren Gianluca Zambrotta plockade upp Paris SG – och då blev det klart att Zlatan Ibrahimovic & Co ställs mot Premier League-klubben Manchester City.

"I detta skede finns det bara bra klubbar och vi har en enorm respekt för Manchester City, men vi är redo för dessa två matcher", säger PSG-ordföranden Nasser al-Khelaifi i ett pressmeddelande.

För Paris SG har hoppet om framgång i Champions League grusats i kvartsfinal de tre senaste säsongerna: 2012–2013 blev klubben utslaget mot Barcelona, 2013–2014 mot Chelsea och förra säsongen var Barcelona för starkt och vann med totalt 5–1.

"Jag har fullt förtroende för våra spelare. Jag är övertygad om att vårt lag inte kommer att slå av på takten efter kvalificeringen mot Chelsea", säger al-Khelaifi.

"Tufft"

Manchester City-tränaren Manuel Pellegrini, som har en skadedrabbad trupp, beskriver lottningen som svår.

– Det är alltid tufft när man är i kvartsfinal med de bästa klubbarna i Europa, säger han till klubbens webbplats.

– Jag tycker att det är bättre att börja borta. Jag föredrar att avsluta hemma, för då vet man vad som måste göras.

För Zlatan Ibrahimovic handlar det om att bryta kvartsfinalförbannelsen som har gäckat honom de fyra senaste säsongerna.

Nu får den svenske landslagskaptenen en ny chans att nå semifinal, och för att ta steget krävs det två bra matcher mot Manchester City.