Sport Nyheter

Zlatan redo för match i tingsrätten

Efter EM-utträdet är Zlatan nu redo att gå en ny match – i tingsrätten.Förtalsmålet mot förre förbundskaptenen i friidrott, Ulf Karlsson, är enligt Zlatans Ibrahimovics uppfattning klart att sättas ut till huvudförhandling, skriver fotbollsstjärnans advokater.

Det enskilda åtalet handlar om att Zlatan Ibrahimovic anser att Ulf Karlsson utsatt honom för grovt förtal i samband med en träff anordnad av Värmlands idrottshistoriska sällskap. Enligt gärningsbeskrivningen som advokaterna lämnat in till tingsrätten ska Ulf Karlsson ha pekat ut landslagsstjärnan som dopad under tiden han spelade i italienska Juventus.

Det ska handla om grovt förtal, anser Zlatans advokater, eftersom "uppgifterna varit ägnade att medföra allvarlig skada".

I en ny skrivelse till Värmlands tingsrätt åberopar advokaterna också en filminspelning från träffen som bevis.

Ulf Karlsson, som förutom posten som förbundskapten i friidrott också varit chef för landslaget i längdskidåkning, förnekar brott. Han har via sin försvarare bland annat hävdat att han inte kan ta ansvar för de uttalanden som medierna återgett.

Enskilt åtal i ett brottmål är en ovanlig procedur. Zlatan Ibrahimovic har inte begärt något skadestånd. Värmlands tingsrätt kommer inom de närmaste veckorna att besluta hur processen ska gå vidare.