Sport

Zlatan ser framåt inför hemmadebuten

Zlatan Ibrahimovic gör hemmadebut för Manchester United på fredagen.
Zlatan Ibrahimovic gör hemmadebut för Manchester United på fredagen.

Mål i debuten. Och i ligapremiären.Nu är det dags för Zlatan Ibrahimovic att inleda en lång (?) kärleksaffär med Manchester Uniteds hemmafans.– Jag ser honom här i två år. Utan tvekan, säger tränaren José Mourinho inför mötet med Southampton på Old Trafford.

Ett, två – eller tre år?

Zlatan Ibrahimovic har skrivit på för en säsong med Manchester United. Avtalet innehåller en option om ytterligare ett år.

Efter ligapremiären borta mot Bournemouth (3–1), där den svenske anfallsstjärnan gjorde 3–0-målet antydde 34-åringen att det mycket väl kan bli tre säsonger för de röda djävlarna.

José Mourinho tror inte att det bara var tomt prat från Ibrahimovics sida.

– Jag kan se att han trivs. Och jag hur viktigt det är för en familjeman som han är. Jag frågar varje dag om hans fru, hans barn, hans hus. Allt är bra. Alla är glada, säger United-tränaren.

Pogba tillbaka

Mourinho tar för givet att Zlatan åtminstone utnyttjar optionen.

– Hans motivation är riktigt hög. Så ja, jag ser honom här i två år. Utan tvekan, säger portugisen.

Mötet med Southampton på Old Trafford är inte bara Zlatan Ibrahimovics hemmadebut för klubben – det innebär också Paul Pogbas återkomst till laget han lämnade för fyra år sedan.

Inte 90 minuter

Den 23-årige mittfältaren, som United hämtade från Juventus för rekordsumman 89 miljoner pund (nära en miljard kronor), har inte spelat match sedan Frankrike föll i EM-finalen mot Portugal för över en månad sedan men är enligt Mourinho redo att göra debut.

– 90 minuter? Det tror jag inte. En supermatch? Det tror jag inte. Men redo att accelerera processen för att bli en del av laget? Absolut.

– Paul har tränat mer än en vecka. Anpassningen är enkel eftersom det är en kille härifrån. Han känner till klubben, han vet vilka alla är.

Pogba glänste som en av tre mittfältare i Juventus men Mourinho tänker inte anpassa taktiken (4–2–3–1) efter fransmannen.

– Ändra systemet drastiskt för att det ska passa en spelare? Det kommer vi inte att göra, säger han.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset