Sport

Zlatan: Vi sprider glädje och kärlek

Åskådare under landslagets träning i Båstad.
Åskådare under landslagets träning i Båstad.

Barn kom hand i hand med sina föräldrar eller med sina lärare.Nyfikna, förväntansfulla, ivriga att få se idolerna på nära håll och den där stunden att minnas länge.Att ha sett Zlatan Ibrahimovic på riktigt.

Landslaget öppnade sin första träning för allmänheten och det är att ta i att hela Båstad dök upp på Örebäcksvallen, vanligtvis hemmaplan för division 5-klubben Båstads Gif. Inte hela, men stora delar av tennismetropolens invånare tog vara på möjligheten.

Uppskattningsvis några tusen personer trängdes runt den nylagda gräsmattan när förbundskaptenen Erik Hamrén blåste igång träningen vid elvatiden.

Sånt här gillar Hamrén. När han ser tillbaka på sin tid med landslaget är de öppna träningarna, mötena med supportrarna, med folket, något han skattar högt.

– Det värmer i hjärtat att se alla och att vara här. Det är ett stöd i ryggen. Vi vet att vi påverkar många människor men de påverkar också oss, säger Hamrén när han intervjuas av speakern Fredrik Belfrage.

Självklart bjuda tillbaka

För Ibrahimovic är det självklart att bjuda tillbaka.

– Jag ser det bara som positivt, framförallt när man får se glädjen. Vart vi än kommer får man se den glädjen. Vi sprider glädje och kärlek med det vi gör, säger han.

– När vi får komma till områden där vi inte har varit tidigare, där svensk publik får se oss på nära håll... man vill se hela Sverige, men tyvärr får man inte göra det.

Fotades med bollkallar

Det sporrar honom också.

– Jag tror att det är jätteviktigt. Det är dom som hejar på oss, det är dom som ger oss adrenalinet, motivationen, allt det vi behöver för att pusha oss det lilla extra

– Vi kan inte bara låsa in oss i en bunker och isolera oss, vi måste visa oss för folket också. Det är för dom vi spelar för också, säger han.

Efter träningen fotograferades bollkallarna tillsammans med laget.

Nästa öppna träning är på lördag. Torsdagens och fredagens träningar är stängda.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset