Nyheter Ekonomi Världen

Zoodjur svälter ihjäl i Venezuela

En björn får papaya att äta i djurparken Paraguana i Punto Fijo i Venezuela. Bilden togs i fredags.
En björn får papaya att äta i djurparken Paraguana i Punto Fijo i Venezuela. Bilden togs i fredags.

Krisen i Venezuela har nått djurparken i huvudstaden Caracas. Omkring 50 djur har svultit ihjäl under det senaste halvåret, uppger en facklig företrädare för de djurskötare som arbetar för den statliga parkförvaltningen Inparques. Orsaken är att man inte har föda till djuren, och matbristen har varat länge, säger hon.

Lejon och tigrar får nu mango och pumpa att äta av personal som oroas av otillräckliga köttransoner. En elefant får tropiska frukter i stället för sin vanliga hödiet.

Tapirer och fåglar finns bland de djur som strukit med i Caricuao-parken, säger djurskötaren Marlene Sifontes. Hon tillägger att situationen är likartad på andra håll i Venezuela och att den avspeglar det krisläge som råder i Venezuelas ekonomi i allmänhet.

Åklagare har inlett en undersökning om förhållandena i Caricuao, men läget är enligt uppgifter till nyhetsbyrån Reuters ännu svårare i djurparker utanför huvudstaden.

I Paraguana-parken i Punto Fijo, som ligger på en halvö i Karibiska havet, dog tre djur i maj och personalen planerar nu att försöka flytta sex björnar till en annan djurpark i staden Mérida i Anderna.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset