Sport

"Zorro" slutar – Smederna sladdar

Magnus Zetterström. Arkivbild.
Magnus Zetterström. Arkivbild.

Magnus "Zorro" Zetterström gör sin sista säsong i speedwayeliten.Den 44-årige veteranen tillkännagav beslutet inför Smedernas hemmaförlust mot Dackarna, 33–57.

Magnus Zetterströms 25:e elitseriesäsong blir hans sista. Motivationen räcker inte till för ytterligare en vinter av träning och förberedelser.

– Det är ett beslut som växt fram. Det känns tufft men det är time att trappa ned. Jag tycker fortfarande att det är sjukt kul med speedway men det räcker inte, sade Zetterström till C More.

Det mesta pekar på att Zetterströms Smederna också lämnar elitserien till nästa säsong. Eskilstunalaget har med tre omgångar kvar fortfarande inte vunnit i år. På tisdagen blev det storförlust mot Dackarna från Målilla.

– En tung förlust med tanke på hur viktig matchen var. Det är bittert just nu. Det är klart att man vill ha ett bättre avslut, sade Zetterström.

Dackarna tog sin femte raka seger.

– Det är så här bra vi är, sade lagledaren Mikael Karlsson.

Rospiggarna utökade serieledningen via 62–28 hemma mot nästjumbon Lejonen, som har fyra poäng till godo på Smederna. Indianerna hemmaslog Masarna med 47–43 och Piraterna vann borta mot Vetlanda med samma siffror – två tunga segrar i kampen om de tre slutspelsplatserna bakom Rospiggarna.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset