Dubbelt aktuell

Namn. Jonas Gardell

Yrke. Komiker, dramatiker, författare, artist

Bor. Stockholm

Familj. Sambon Mark Levengood och deras två barn.

Aktuell: Med hyllade showen ”30 år tillsammans” och biografin ”Bara på besök”.

 

Onsdagen den 31 augusti klockan 19.00 svarar Jonas Gardell på läsarnas frågor på Metro.se. Han måste svara så ärligt som möjligt på 51 frågor och har bara en livlina.

Jonas Gardell är bara ett av flera kända namn som höjt sin röst i flyktingdebatten det senaste året. Som så många andra möttes han genast av kritiska röster som ifrågasatte hans engagemang. Men för Metro berättar han att både han och maken Mark Levengood jobbat väldigt handfast i frågan.

– Vi hade ju flyktingar som bodde hos oss hela förra året. Jag fick frågor som ”varför öppnar du inte ditt eget hem?” Men varför skulle jag berätta det för dig? På Twitter? Så att du kan åka dit och bränna ner det?

– Det roliga med det är att av de fem personer vi hade hos oss så har två fått uppehållstillstånd nu, säger Jonas Gardell nu till Metro.
 

► LÄS MER: Jonas Gardell: Hatet har tagit över Twitter


På onsdagskvällen gästar han ”Fråga mig” med start klockan 19.00. Där kommer han att svara på fans och Metroläsares frågor och förhoppningsvis lämna fler avslöjanden. Han har lovat att han kommer att svara på det mesta.

– Jag sätter alltid gränsen vid det jag bedömer som privat. Men den gränsen kan ju inte andra veta riktigt var den går. Så man kan nog ställa frågorna, så säger jag: ”Nää, det ska du skita i”.