Detta har hänt

• 25 knivhugg. 5 mars dödades 21-åringen inne på kafé Black Diamond på Hisingen. Han var huggen över hela kroppen med över 25 knivhugg. En stor del ska ha utdelats när han låg ner.

• Erkänt. Den 39-åriga pappan har erkänt att han högg, men att det var han som blev attackerad först och ska ha handlat i nödvärn. Det myckna våldet menar hans advokat beror på att 39-åringen hade dödsskräck och därmed hade svårt att besinna sig.

– Det minsta han kan göra är att berätta för NN:s (den knivdödades) familj hur det här har gått till. Synd att han inte kan stå för det och inte bara smutskasta NN så mycket det går, sa åklagare Stina Lundqvist under sin slutplädering i rättegången mot den 39-årige man som knivdödade en 21-årig tidigare pojkvän till sin 17-årige dotter på kafé Black Dia-mond den 5 mars.

Hon beskrev sedan mordet som planerat, där 21-åringen trodde att 39-åringen skulle komma och diskutera bröllop med honom. Han hade satt på kaffe, på sitt jobb på kaféet.

Ett par minuter efter det att 39-åringen kom till kaféet var han död. Åklagaren menar att han är huggen i rygg och nacke medan han fortfarande har ett kaffehandtag i handen. Liggande på golvet fick han ta emot ytterligare cirka 25 hugg.

– Det är utfört med grymhet och bestialitet. Det är en avrättning och slakt, med inslag av skändning, med hugg i ansiktet. Det här är synnerligen brutalt, sa Stina Lundqvist.

Hon anser att tingsrätten bör döma 39-åringen till livstids fängelse, alternativt i den högre tidsbestämda straffskalan. Det skulle innebära 16–18 år.

Advokat Göran Hjalmarsson, som företräder 39-åringen, hävdade även i pläderingen att det var fråga om nödvärn, något han gjort under hela den fyra dagar långa rättegången. Han gillade inte att åklagaren ansåg att försvaret hade smutskastat den nu döde 21-åringen.

– Det smärtar mig att åklagaren tycker att vi har ägnat oss åt smutskastning, sa han.