Detta har hänt

• Hittas i ladugården. Torgny och Inger Antby mördas på ett mycket grovt sätt. Han i ladugården när han skulle ta han om djuren. Mördarna ska ha slagit ihjäl honom med ett järnrör. Hon kvävdes till döds i sovrummet.

• Kassaskåp borta. Mördarna tog bland annat med sig parets kassaskåp.

De misstänkta

• 40-åringen. Polsk medborgare. Har bott i Göteborg och arbetat som hantverkare. Bodde tillsammans med 34-åringen och tre andra landsmän i i Bergsjön. Har suttit i fängelse flera gånger för olika brott, bland annat ett våldsamt personrån.

• Fiskat. Nekar och säger sig bara ha varit i Långaredstrakten och fiskat.

• Riskerar livstid för mord.

• 34-åringen. Polsk medborgare. Har arbetat som takläggare i Sverige, och var arbetskamrat med paret Antbys granne. Bodde tillsammans med 40-åringen i Bergsjön.

• Tidigare ostraffad. Nekar och försöker rikta misstankarna mot ett av åklagarens vittnen som möjlig mördare.

• Riskerar livstid för mord. 

I Långared är det sommaridyll. Lupiner, hundkex och  prästkragar växer kring lantbrukarparets hus. Inga kor trampar ner ängsgräset i hagen.

I dag klockan 11 kommer domen mot de två polska män, 40 och 34 år, som misstänks för att ha dödat Torgny och Inger Antby i oktober.

Det är bara två veckor sedan polisen tog bort platsbandsavpärrningarna kring huset. Skönt, tycker närmaste grannarna sedan 20 år, Eva-Liz och Peter Sultan. Avspärrningarna var en ständig påminnelse.

– Om det inte blir en fällande dom blir man besviken. Det handlar om att få ett slut på det här och börja på något nytt, säger Peter Sultan.

Under hela rättegången har de misstänkta nekat. De riskerar livstids fängelse.

– Man får väl hoppas att de börjar att prata, men det tror jag inte de vågar, säger Eva-Liz.

En högbent katt kommer gående. Det är en av paret Antbys katter som har flyttat över till Sultan.

– Maten slutade ju att serveras där inne, säger Peter Sultan lågmält.

Långaredsbor som Metro träffar säger alla detsamma. Ingen förstår hur det kunde hända just Inger och Torgny, de beskrivs som de mest hjälpsamma och godhjärtade. Och de vi möter hoppas på fällande domar. Både Peter och Eva-Liz satt med under stora delar av rättegången mot de misstänkta.

– Känslomässigt känner man  ju att det är rätt personer, säger Peter Sultan.