Klämkalendern 2016

Bakom kalendern ligger Bröstcancerfonden/BRO, Elisabeth Ohlson Wallin och brödtillverkaren Bonjour.

Kalendern kostar 150 kronor och går att köpa i Bröstcancerfondens webbshop. Alla pengar går till  Bröstcancerfondens arbete. 

De som medverkar är:

Claire Wikholm, skådespelere

Saga Becker, skådespelere

Wille Löfqvist, ishockeylegend

Julia Skott, författare och journalist

Rossana Dinamarca, riksdagsledamot (V)

Ebba Nilsson/”Babe Ebba”, sociala medier-profil (@babe_ebba)

Minna Palmqvist, modedesigner

Quetzala Blanco, skribent

Agnes-Lo Åkerlind, regissör

Barbro Westerholm, riksdagsledamot (FP)

Annica Englund, sociala medier-profil

Maria Abrahamsson, riksdagsledamot (M)

Amelia Adamo, chefredaktör för M-Magasin

Elisabete Cátia Suzana, religionsvetare

Fotografen Elisabeth Ohlson Wallin har tillsammans med tretton kända svenska kvinnor och en man skapat en Klämkalender för att få oss att undersöka brösten. I kalendern visar de sina bröst på en svartvit bild som de håller framför kroppen.

– Kvinnobröst visas vanligtvis antingen sexistiskt eller porrigt. Det här är ett bra sätt att visa bröst på ett seriöst sätt, säger fotografen.  

Och det är både vänster- och högerbröst som är med – vänsterpartisten Rosana Dinamarca och moderaten Maria Abrahamsson är överens om att det är viktigt att inspirera andra att regelbundet undersöka sig. 

– Det finns knappt någon kvinna som inte känner någon som har eller har haft bröstcancer, om man inte har fått det själv, säger Elisabeth Ohlson Wallin.

Andra som ställer upp är bland andra Claire Wikholm, skådespelere, Quetzala Blanco, skribent och Agnes-Lo Åkerlind, regissör. Den enda mannen, hockeylegenden Wille Löfqvist, är den enda som i nuläget lider av bröstcancer.

KÖP KALENDERN HÄR