Tio år av specialglögg

Blossa kom ut med sin första årgångsglögg 2003. Minns du de här smakerna?

2011 - Kaffe

2010 - Saffran

2009 - Clementin

2008 - Blåbär

2007 - Havtorn och kanel

2006 - Lingon och enbär

2005 - Hjortron och armagnac

2004 - Vinteräpple

2003 - Pomerans

Visste du att?

Redan på medeltiden drack man kryddat vin i Europa, eftersom det ansågs vara bra för hälsan.

I Sverige har det varit en jultradition ända sedan 1890-talet.

Kanel, vanilj, havtorn eller kanske lingon? Gissningarna på årets glögg har varit många, men knappast detta. Glöm det urtypiskt svenska och sätt en exotisk touch på julfirandet, för årets Blossa heter Yuzu Ingefära – och smakar som en frukt som växer 800 mil härifrån.

Smaken lanserades i dag och det dröjde inte många sekunder förrän kommentarerna började hagla in på Blossas facebooksida: ”Förra årets var bedrövlig så det kan bara bli bättre”, ”Åh, jag älskar blandningen av ingefära och citron” och ”Men lägg ner, det är ju inte ens mitten på september”, är bara några av dem.

Det var längesedan glöggen var en obligatoriskt sötsliskig juldryck som var förbjuden innan december. Numera är det en beställningsvara som ofta säljer slut långt innan stjärngossarna sjunger om stalledrängen. Speciellt årets specialglögg. Redan om en vecka, den 14 september, går det att beställa den.