Det var i juni i år som vulkanpizzan från Piteå erövrade Sverige. Den nådde bland annat pizzeria Tullen i Enköping, där den lokala specialiteten var en enorm pizza vid namn Biggest winner. Häromdagen parade de båda pizzorna sig och bildade supervulkanpizzan – lika stor som deras tidigare, fast med vulkanpizzans koncept.

– Det är lite som tapas, med olika partier, säger Christian Kachoa, 23, som var med och grundade pizzerian med sin pappa Simon.


►LÄS MER: Vulkanpizzan från Piteå gör succé på nätet

Att använda sig av sociala medier har blivit allt vanligare för pizzeria Tullen, och i det här fallet var det en kund som fotograferade sin supervulkanpizza. Han skickade bilden till Simon och Christian, som la upp den på pizzerians Facebooksida. Efter det har flera medier hört av sig, och hundratals personer och gillat och kommenterat bilden.

Till pizzan används fyra vanliga degar, och kunden får själv välja precis vad som ska läggas på. Christian tror att den räcker till minst 4-6 personer.

– Farsan har ju sagt nu att det nästan är omöjligt att en person kan äta den, då har ju folk börjat prata om det och tagga varandra och skriver ”I accept the challange”. Det är skitroligt när det uppmärsammas lite vad som händer runtom i Sverige, säger Christian.

►LÄS MER: Efter nutellapizzan – nu är fruktcocktailpizzan här