Fakta: Programledarna i Melodifestivalen

Den första deltävlingen leddes av Gina Dirawi och Petra Mede. I deltävling två var Gina Dirawi ensam programledare.

Deltävling 3, Norrköping 20/2. Programledare: Gina Dirawi och Henrik Schyffert.

Deltävling 4, Gävle 27/2. Programledare: Gina Dirawi och Sarah Dawn Finer.

Andra chansen, Halmstad 5/3. Programledare: Gina Dirawi, Peter Jöback och Ola Salo.

Final, Stockholm 12/3. Programledare: Gina Dirawi och William Spetz.

Förra veckan fick Gina Dirawi leda programmet själv efter att Charlotte Perrelli fick byta från att vara programledare till att vara gästartist för kvällen. När det nu är dags för den tredje deltävlingen leds kalaset återigen av två programledare.

– Han är min medprogramledare, inte min sidekick, säger Gina Dirawi och kramar om Henrik Schyffert under en programledarpresskonferen i Himmelstalundshallen i Norrköping.

"Bra folk"

Dirawi och Schyffert har inte arbetat ihop tidigare, men efter veckans repetitioner känns det som att de har gjort det, konstaterar båda.

– Jag blev jätteglad när de ringde och frågade om jag ville göra det här tillsammans med Gina. Jag tänkte att "Hon är en bra. Det här blir bra", säger han och fortsätter:

– Jag tänker alltid det; att man ska jobba med folk man gillar, säger Henrik Schyffert.

Även Dirawi är glad över att de får arbeta tillsammans. Hon beskriver Schyffert som "Skön och rolig. Bra folk, helt enkelt".

Lagom mycket skämt

De har båda varit med och skrivit manus till deltävlingen. Och trots att Schyffert är komiker är han noga med att inte skämta för mycket i detta sammanhang.

– Det ska vara lite kul, men jag tycker också att man måste ta den här tävlingen på blodigt allvar för att den ska fungera.

Han menar att man kan skämta om "annat" men inte om själva festivalen.

Duon vill inte avslöja i detalj vad som väntar under lördagens föreställning, men utlovar sång, dans, shownummer och skämt.

– Vi ska göra ett öppningsnummer ihop, och varsin sologreja och en massa fjant. Och en tävling där man ska få rösta fram en låt, sammanfattar Schyffert.