Fakta: Clara Henry

Ålder: 22 år.

Bakgrund: Videobloggar på sin egna Youtubekanal med närmare 400 000 prenumeranter och bloggar på Nöjesguiden. Har tidigare lett pratshowen "Häng med Clara Henry" på Kanal 5 Play, radioprogrammet "Hallå P3" i Sveriges Radio samt för- och eftersnacksprogrammet till Melodifestivalen 2014. I fjol sommarpratade hon i Sveriges Radio, agerade resande reporter i "Musikhjälpen" och gav ut boken "Ja jag har mens, hurså?".

Clara Henry slog igenom med sin videoblogg och har därefter bland annat sommarpratat, skrivit boken "Ja jag har mens, hurså?" och lett ring-in-programmet "Hallå P3" tillsammans med artisten Linnea Henriksson.

Under tio veckor, med start den 13 juni, kommer P3-lyssnarna att få höra henne varje vardag i hennes nya direktsända program "Clara Henry i P3".

– Jag har alltid gillat mediet radio, jag pluggade det i gymnasiet och tyckte att det var himla kul. Det är mysigt på något sätt. Jag har alltid lyssnat jättemycket på radio och är en riktig "Morgonpasset"-nörd, säger Clara Henry.

Varje vecka får ett eget tema, däribland mat, teknik och sport, som hon och gäster som programledaren William Spetz, bloggaren Bianca Ingrosso och tv-kocken Roy Fares ska samtala kring.

Även lyssnarna kommer att få höra av sig med frågor, egna berättelser eller tankar kring ämnena.

– Första veckan är det musiktema, då kommer coola artister som Måns Zelmerlöw och Peg Parnevik. Vi kommer att snacka musik, allt från hur det är att vara artist till vad som händer i hjärnan när vi hör musik. Jag vill också leka med gästerna, typ Youtube-challenges fast i radioformat, säger Clara Henry.

"Clara Henry i P3" sänds måndag–fredag klockan 14–16 i Sveriges Radio P3.