Fakta: På tv i höst

"Du är vad du äter" bygger på en brittisk förlaga och sändes i Sverige mellan 2007 och 2007 på TV3, därefter gick det i TV4 Plus och Sjuan. Nya avsnitt börjar sändas i höst med Annika Sjöö som programledare.

I varje avsnitt träffar Annika Sjöö personer som kämpar med hälsan och som får en chans att förändra sitt liv med skräddarsydda kost- och träningsplaner.

I höst börjar även realityserien "Karlssons" på TV3 där tittarna får följa entreprenören och mångmiljonären Leif-Ivan och hans familj. Raggarfamiljen Karlsson har gjort en rejäl klassresa och lever ena halvåret i sin superkåk i Tullinge och andra halvåret i sitt sommarhus i soliga Miami.

I höst är tv-programmet "Du är vad du äter" tillbaka i TV3 – och med en ny programledare.

2009 tog Annika Sjöö hem vinnarpokalen i "Let's Dance" tillsammans med Magnus Samuelsson, så hon är inte främmande för att ta plats framför kameran.

– Ända sedan "Let's dance" har jag velat vara programledare för ett program med mat och hälsa så jag känner mig väldigt peppad och glad, säger Annika Sjöö.

Numera har hon lagt dansskorna på hyllan och föreläser om träning och kost, och hennes syn på vad en bra livsstil är kommer att märkas i programmet.

– Jag kommer inte vara en ny Anna Skipper, jag har min kost- och hälsofilosofi som bygger på att äta ren och naturlig mat, det blir inga extrema metoder. Men man kommer få se en mer bestämd Annika, för när människor ska göra en så stor livsstilsförändring kan man inte dalta.

Inspelningarna av programmet börjar mot slutet av sommaren och då tar sig Annika Sjöö an "hopplösa fall", med hopp om att kunna förändra deras ohälsosamma vanor. "Du är vad du äter" sänds i TV3 i höst, men något premiärdatum är ännu inte satt.