Fakta: John Lundvik

John Lundvik fick sitt stora genombrott 2010 när han skrev den officiella bröllopslåten "When you tell the world you're mine" till kronprinsessan Victorias och prins Daniels bröllop. Han har även skrivit filmmusik, bland annat till "Snabba cash", och han skrev Anton Ewalds Melodifestivalbidrag "Natural" 2014.

Han är också soloartist och 2015 framförde han den egna låten "Friday, Saturday, Sunday" på Victoriadagen. I sommar planerar han att släppa flera nya singlar.

Det var omöjligt för John Lundvik att tacka nej till uppdraget. Tv-serien har miljontals tittare varje vecka och dess popularitet lockar allt fler stora namn till att medverka.

– Det är fantastiskt roligt och det känns som att det ligger helt rätt i tiden för mig, säger han.

Tidigare har han bland annat skrivit låten "When you tell the world you're mine", som framfördes av Agnes Carlsson och Björn Skifs på kronprinsessan Victorias bröllop. Men att skriva musik till en stor tv-produktion är en ny utmaning.

– Det här är lite mer mainstream, det gör det inte mindre nervöst men det är lite enklare och faller sig mer naturligt.

"Empire" är en dramaserie om ett musikimperium och John Lundvik tror att dess framgång beror på att problemen i musikindustrin tas upp.

– Fördelningen är orättvis och det kommer inte fungera i längden om det ser ut som det gör med betalningar för artister och låtskrivare. Den yngre generationen behöver veta att det behövs ett extrajobb om man inte blir jättestor från början, säger han.